Antropoceen

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek en vooral volgens de kranten die ik lees, is het tijdperk van de mens eindelijk aangebroken. Voorheen was het dus een tijdperk van iets anders.

Hoe baken je zoiets af? Ik begrijp dat er wellicht verschillende soorten bodemonderzoeken en koolstofdateringen aan zo’n conclusie voorafgaan, maar desondanks kan ik met geen enkel deel van mijn dierlijk brein bij de gedachte dat je iets waarvan je zelf deel uitmaakt, je op een geheel objectieve manier kan benoemen. Mijn menselijk brein zegt dan weer dat we tot alles in staat zijn, niettemin tot het beëindigen van dit recent aangebroken tijdperk. En hoe glorieus is het al niet geweest! Maar goed, met of zonder de mens, de wereld is niet perfect.

 

Voor jou word ik wie je wil

Maak me klaar

Zet me aan

Verzet je

Verzetje

Samen verzet je meer dan alleen

Perfect samen zijn is dus het antropoceen

Samen perfect, iedereen streven, neen,

Iedereen samen streven naar

Minder verzetjes.

 

Mijn idee van een ware en duurzame utopie is geen wereld vol perfecte mensen, maar een wereld vol imperfecte mensen die durven toegeven dat ze niet perfect zijn. Een wereld vol mensen met een gezonde dosis zelfspot. De zelfspotlight is een gat in de markt.

– Hidde Moens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s